انتخاب نیوز

سیاسی انتخابات طیف های سیاسی

انتخاب نیوز

سیاسی انتخابات طیف های سیاسی

دفاع از اقتصاد کوپنی در یک نشست سرد مطبوعاتی

 

به نقل از رجا نیوز: نخستین نشست مطبوعاتی نخست وزیر 68 ساله دهه 60 پس از 20 سال در حالی در محل یک روزنامه متعلق به اموال عمومی برگزار شد که فضای سرد این جلسه، برخی تحلیل‌ها مبنی بر ناتوانی میرحسین موسوی در موج‌آفرینی را تقویت کرد.

دفاع از اقتصاد کوپنی در یک نشست سرد مطبوعاتی

گروه سیاسی- سید حامد حجت/ عکس- علی مختاری: نخستین نشست مطبوعاتی نخست وزیر 68 ساله دهه 60 پس از 20 سال در حالی در محل یک روزنامه متعلق به اموال عمومی برگزار شد که فضای سرد این جلسه، برخی تحلیل‌ها مبنی بر ناتوانی میرحسین موسوی در موج‌آفرینی را تقویت کرد.

اولین کنفرانس مطبوعاتی- انتخاباتی میرحسین موسوی در سالن کنفرانس روزنامه اطلاعات عصر دوشنبه برگزار شد.

میرحسین موسوی به همراه سید محمود دعایی ساعت 14:10 دقیقه وارد سالن شد و گرچه سالن بسیار بزرگ و مجللی از اموال عمومی برای این برنامه در نظر گرفته شده بود.

میرحسن موسوی پس از تسلیت به مناسبت سالگرد شهادت حضرت فاطمه معصومه به بحث انتخابات پرداخت و اظهار داشت: جامعه ما ظرف 4 سال تغییراتی یافته و همه اینها همینطور فعالیت‌هایی که در دستگاه‌های کشور صورت گرفته، می‌تواند در تصمیم‌گیری مردم در انتخابات موثر باشد.

وی ادامه داد: سال 68 که بنده کارم در دولت تمام شد، در آن مقطع تجدید نظری در قانون اساسی ما شکل گرفت و نخست‌وزیری حذف شد. از آن زمان فکر اساسی که مد نظرم بود، این بود که ما انقلاب کردیم تا افراد در یک جایگاه، دائمی نباشند. ما قوانینی در قانون به تصویب رسانده‌ایم که افراد با سلایق مختلف از راست و چپ و محافظه کار و غیره به میدان بیایند و البته همه این گرایش‌ها در مقایسه با قانون، فرع به شمار می‌آیند.

وی گفت: آن چیزی که به تدریج مرا به سمت تصمیم‌گیری و حضور در عرصه انتخابات سوق داد و اینکه به فکر حضور افتادم، این بود که دیدیم قواعد در حال به هم خوردن است و هرچه زمان گذشت بر این فکر خود مصر‌تر شدم و دلایلم و شواهدم برای حضور روشن‌تر شد.

وی ادامه داد: در جاهایی آنچنان غرب‌ستیزی بالا می‌گیرد که پس از آن به سمت فرستادن نامه‌ها و پیام‌ها پیش می‌رود.

میرحسین موسوی سرمایه اجتماعی، عزت و کرامت را سرمایه‌ای باارزش برای انقلاب اسلامی و عامل پیروزی آن بیان کرد و گفت: دادن پول، صدقه و گونی‌های سیب‌زمینی، ملت ما را کوچک می‌کند و نمی‌توانیم امید داشته باشیم که عزت نفس ملت ما برای روزهای سخت ذخیره شود. وجود شبهات موجب می‌شود لایحه‌ای مانند طرح تحول اقتصادی دچار چنین مشکلات و شبهاتی شوند.

در حالی که اکثر خبرنگاران از نوع سرد صحبت کردن موسوی سخن می گفتند وی ادامه داد: بنده تصمیم دارم در صورت انتخاب، در اولین قدم آسیبی که به دستگاه‌های تصمیم‌گیری رسیده را جبران کنم. تصمیم دارم فضای آزاد گردش اطلاعات آنگونه که حق مردم است ایجاد کرده که اگر به شکل صحیح آن ایجاد شود، وسیله‌ای برای مقابله با فساد است. قصد دارم به کرامت و عزت نفس مردم در همه برنامه‌ها تکیه کنم و تلاش خواهم کرد با ایجاد ثبات در زمینه‌های اقتصادی، مدیریتی و سیاست خارجی که در این سالها بسیار لغزان بوده‌ایم و دائم سیاست‌هایمان در حال تغییر بوده و بسیاری از ضایعات از همین زمینه بوده است، را جبران کنم، سعی خواهم کرد به آزادی‌های مصرح بپردازم؛ آزادی بیان و عقیده، آزادی فکر، آزادی مطبوعات و آزادی نشر کتاب‌ها در چارچوب قانون را در اولویت قرار دهم و حتی اگر قانونی را قبول نداشته باشیم آن قانون را از راه قانون عوض خواهیم کرد.

موسوی افراط و تفریط در سیاست خارجی را نفی کرده و با بیان این که می خواهم تنش زدایی کنم اظهار داشت: با پایبندی به اصول، به سوی تنش‌زدایی با کشورهایی که دوست دارند با ما رابطه و همکاری داشته باشند، حرکت خواهیم کرد و البته افراط و تفریط‌ها صدمات زیادی به این حوزه زده که باید با تصمیمات جدی و آگاهانه جهت اصلاح آنها گام برداشت.

پس از پایان سخنرانی ابتدایی موسوی، مجری برنامه به صورت چهارتایی نام خبرنگاران را برای طرح سوال نام برد که با توجه به اینکه این کنفرانس در روزنامه اطلاعات برگزار می شد ابتدا خبرنگار این روزنامه بر روی سن آمد و در خصوص ذهنیت مردم در مورد مسایل اقتصادی دوران نخست وزیری وی پرسید که موسوی پاسخ داد: یکی از افتخارات دولت دوران دفاع مقدس را استفاده از کوپن و عدم تلف شدن مردم از گرسنگی می‌دانم که مردم با فراغت بال و با آسودگی خاطر توانسته‌اند در جبهه‌های حق علیه باطل از کشور خود دفاع کنند.

وی تصریح کرد: البته الان دیگر آن برنامه ها را در سر ندارم چرا که شرایط تغییر کرده است.

خبرنگار مهر از آزادی شبکه های خارجی در ایران و تمایل موسوی به این کار در دوران گذشته را پرسید که موسوی گفت: بنده در زمان انقلاب سخنگوی کمیته اجرایی تغییر قانون اساسی در سال 68 در مجلس بودم و یکی از مواردی که در زمان تغییر قانون اساسی ایجاد شد بیان کردم همین بحث آزادی کانال‌های تلویزیونی با مدیریت نظام جمهوری اسلامی ایران بود و امروز هم بر همان ایده‌های خود استوار هستم و تغییری در دیدگاه‌های بنده ایجاد نشده چرا که باید با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای در جهان و افزایش کانال‌های تلویزیونی حتی در کشورهای همسایه ما باید امکان حرکت در فضای رسانه ای را ایجاد کنیم و این جزء با آزادی عمل میسر نیست.

خبرنگار الجزیره در ادامه از میرحسین موسوی درباره رابطه ایران و آمریکا با توجه به مواضع اخیر اوباما پرسید و در پرسشی دیگر بهموضوع 270 میلیارد دلار درآمد نفتی در چهار سال اخیر و اینکه در کجا خرج شده است اشاره و سوال کرد:« به نظر شما این پول ها در کجا خرج شده است؟»

موسوی گفت: جواب سوال آخر را نمی دانم و باید اطلاعات کسب کنیم که کجا خرج شده است اما در مورد رییس جمهور آمریکا باید گفت که لحن رییس جمهور جدید نسبت به رییس جمهور قبلی به صورت طبیعی تفاوت کرده است وهمه ما این تفاوت ها را دیده ایم و باید منتظر بود که این تفاوت ها چه اثرات عملی را در رفتار آمریکا به دنبال خواهد داشت. البته سخنان اخیر اوباما مقداری سایه بر موضع گیری های ایام عید انداخت و اتهاماتی را متوجه ما کرد که ما موافق این اتهامات نیستیم و ادامه این اتهامات می تواند بر هر نوع قدمی که در این ارتباط برداشته می شود سایه بیاندازد. بنده و مشاورانم رفتارها و سیاست های دولت جدید آمریکا را مدنظر داریم و به آن توجه می کنیم تا ببینیم این صحبت ها به کجا کشیده می شود.

موسوی در پاسخ به خبرنگار یکی از روزنامه های اصلاح طلب که دوران نخست وزیری وی را دوران بگیر و ببند نام برد و از طرح امنیت اجتماعی و رویکرد موسوی به این موضوع پرسیده بود اظهار داشت: امنیت اجتماعی و سیاست‌هایی که در خصوص آنها تایید شده و فضایی که ایجاد شده است اثر سوء‌دارد و بنده معتقدم همه نظراتی که در خصوص اجتماع ما وجود دارد ریشه در اعتقادات ما دارد و در موارد مختلف برخوردهایی که کرده‌ایم اثر مثبت نداشته است و برخی برخوردها با سوء نیت اتفاق افتاده که به حساب نظام گذاشته شده است و بنده این طرح را در صورت انتخاب شدن به عنوان رئیس‌جمهور جمع‌اوری خواهم کرد.

وی در ادامه در خصوص تحزب گفت: بنده عضو حزب جمهوری اسلامی بودم و یکی از مشکلات ما نبود حزب قوی و بخشی از مشکلات انتخابات ما نیز به این مساله برمی‌گردد و باید با برنامه‌ریزی‌های درازمدت از این احزاب استفاده کنیم .

موسوی با رد سهم دادن به احزاب اصلاح طلب تاکید کرد: بنده در مورد چینش نیروها نظرم این است که هر فردی که می‌تواند خدمت کند باید از او استفاده شود و بنده با تغییرات کامیونی در دولت مخالف هستم چراکه باید از تجربه‌های نیروهای مختلف که در طول سالیان متمادی کسب کرده‌ام استفاده کنیم.

خبرنگار فارس پرسید شما در این مدت نسبت به ساختارشکنان، کسانی که دین و امام (ره) را زیر سوال می بردند سکوت کردید، خط قرمز شما چیست که موسوی گفت: شرایط اول انقلاب به گونه‌ای بود که آقای بهشتی با بسیاری از توده‌ای ها و مخالفین نظام به گفتگو و مناظره می‌نشست و بنده آن مناظره‌ها را به این معنا نمی‌دانم که آقای شهید بهشتی سطح خود را در سطح حزب توده تنزل داده است.

وی افزود: ممکن است در کشور ما افرادی مسلمان باشند اما در برخی مسائل نظراتی متفاوتی داشته باشند اما نباید بر آنها اسم ملحد و یا کافر را قرار دهیم.

وی در ادامه تاکید کرد: بنده باید تاکید کنم که با یک فرد ساختار شکن در فعالیت‌های خود مخالف هستم و این امر که از آن به عنوان سکوت 20 ساله من نام برده می‌شود درست نیست چرا که بنده در سال‌های اخیر و در این مدت در محافل مختلف سخنرانی کرده‌ام و نظرات و اصول ارزش‌های خود را بیان کرده‌ام و در این جا هیچ جای شبهه‌ای وجود ندارد و در آینده نیز متکی به این اصول و ارزش‌ها خواهم بود.

موسوی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس در خصوص خط قرمزهای وی با احزاب و گروه‌های مختلف گفت: بنده بر روی اصول و ارزش‌های خود می‌ایستم و اینگونه نیست که خط قرمزی بکشم و افراد را گروه‌گروه و دسته دسته به مخالف خود، نظام، حکومت و اسلام تبدیل کنم و بارها اعلام کرده‌ام که بنده اصلاح‌طلبی هستم که دائم به اصول رجوع می‌کنم.

وی ادامه داد: بنده در آینده نیز دستم به سوی افرادی که به نظام اعتقاد دارند دراز خواهد بود و از آنها استفاده می‌کنم و امروز معتقدم بسیج مدرسه عشق است.

در این کنفرانس، خبرنگاران خارجی که سعی داشتند به نوعی موافقت میرحسین موسوی در خصوص مساله هولوکاست را از زبان وی بشنوند، خبرنگار خبرگزاری فرانسه در این مورد سوال کرد و موسوی گفت: اسلام دین مهر و محبت است و با کشته شدن یک نفر مخالف و آن را جایز نمی‌داند و کشته شدن آن را به مثابه کشته شدن همه می‌داند اما در خصوص هولوکاست باید بگویم بحثی که مطرح است تعداد یهودیان و حتی یهودی بودن آنها در این ماجراست و سخن من این است که اگر چنین چیزی به اسم هولوکاست اتفاق افتاده باشد چرا باید فلسطینی‌ها تقاص گناه نازی‌ها را پس بدهند.

موسوی در ادامه در خصوص ارتباط با جوانان توضیح داد و و در حالی که پاسخ وی با خنده حضار روبرو شده بود، وی مدعی شد هیچ کس به اندازه من با جوانان در ارتباط نبوده است و اظهار داشت: آیا یک گشت امینتی می‌تواند جوانان ما را حفظ کند یا یک پدربزرگ که دائما زمزمه محبت وی با نوه نوجوان خود را مطرح می‌کند و نباید اینقدر نسبت به جوان‌ها بدبین بود بلکه باید با تکیه بر ارزش‌های مشترک راه را پیش برد و نباید فراموش کرد موج نیروهای حاضر در جبهه جنگ به واسطه اعتماد بر جوانان آن روزگار بود.

موسوی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص اینکه آیا از خاتمی در کابینه خود استفاده می‌کنید یا خیر اظهار داشت: من جرات نمی کنم از خاتمی بخواهم در کابینه من حضور یابد ولی از خاتمی می‌خواهم مرا پیش از انتخابات مساعدت کند.

کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخ به اعتماد سازی در مساله هسته ای این مساله را منتسب به دوران نخست وزیری خود و دولت سازندگی و اصلاحات دانست و با توجیه تعلیق برنامه هسته ای در دوران اصلاحات اظهار داشت: انرژی هسته‌ای در سال‌های جنگ و انقلاب آغاز شد. هم در دولت بنده و هم دولت آقای هاشمی تلاش وسیعی صورت گرفت که غربی‌ها به تعهدات خود در موضوع مسئله هسته‌ای ایران به خصوص نیروگاه بوشهر عمل کنند اما امکان‌پذیر نشد. در گام‌های بعدی نیز با کارشکنی و تهدید، همکاری با شوروی، چین و آرژانتین نیز قطع شد و زمان دولت خاتمی کار جدی در این زمینه آغاز شد و در حقیقت با پایان دولت خاتمی نیز سانتریفیوژها فعال شدند.

وی افزود: در آخر دولت خاتمی بود که تعلیق نیز شکسته شد و کار در اصفهان آغاز شد. ما باید بدانیم که حق عقب‌نشینی در مسئله هسته‌ای را نداریم و اهمیت این موضوع به اندازه عقب‌نشینی در سال 1330 از حق ملی شدن صنعت نفت است، ما مقید به بهره‌گیری صلح‌آمیز از دانش هسته‌ای هستیم.

موسوی ادامه داد: البته جلوگیری از فساد نمی‌تواند آنی باشد، برای ما افتخار نیست که پسته کالیفرنیایی در آجیل ما باشد. باید امتیازات عدم عضویت در بانک تجارت جهانی را به خوبی شناسایی و از آنها بهره‌گیری کرد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تدوین برنامه پنجم توسعه از سوی دولت نهم و اینکه در صورت پیروزی، دولت شما باید اجرای آن را به عهده بگیرد ادامه داد: تدوین برنامه اصول اصلی دارد که بدون شک در مجلس نیز نظارت لازم بر آن صورت خواهد گرفت البته صرف داشتن برنامه خوب مشکل ما نیست.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص اینکه تا چه میزان احتمال می‌دهیم با کروبی به توافقاتی برسید و از وی در کابینه خود استفاده کنید نیز گفت: این تصمیم تنها مربوط به بنده نیست و کلام کروبی به حفظ زمینه گفتگو کمک کرده البته حضور تک تک کاندیداها مغتنم است و از بودن کروبی خوشحال هستیم و باید دید نهایت کار به کجا می‌انجامد.

موسوی در پاسخ به سوالی دیگری در خصوص اینکه تا چه میزان از تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی استقبال می‌کنید، ادامه داد: موضعی که ما در قبال فلسطین می‌توانیم بگیریم رجوع به آرای مردم است و البته تعدیل در موضع‌گیری‌ها می‌تواند زمینه‌هایی را در منطقه برای راه‌حل‌های خوب باز کند.

کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری لحن تبریک اوباما نسبت به گفتمان آمریکا را متفاوت دانست و گفت: در همکاری ایران در مسئله افغانستان وقتی همه این همکاری‌ها به نتیجه نشست شاهد آن بودیم که کشور ما از سوی بوش به عنوان محور شرارت محسوب شد. ما از این سوراخ گزیده شده‌ایم. لذا باید این سوال را مطرح کرد که آیا این تفاوت در پیام تناسبی با دیگر اقدامات دارد که مذاکره خواهیم کرد و اگر در تناسب نباشد مذاکره نخواهیم کرد.

یک خبرنگار خارجی در خصوص روشهای پیروزی اوباما از جمله ارتباط اینترنتی در آمریکا توضیح داد و از موسوی پرسید آیا شما از این روشها استفاده خواهید کرد یا خیر که وی گفت: شرایط فرهنگی ما با آمریکا فرق می کند چرا که در ایران روحانیت، مردم، نهادهای سنتی و قومی و غیره در انتخابات حضور داردند و در نوع آرا نقش دارند از این جهت شعار هر ایرانی یک ستاد را برگزیدیم.

خبرنگار برنابا اشاره به علاقه موسوی به جریان آزاد اطلاعات از وی خواستار توضیح در مورد ماجرای مک فارلین در زمان نخست وزیری شد و موسوی گفت: پس از انتشار خاطرات آقای رفسنجانی فضای مبهمی وجود ندارد.

وی ادامه داد: برخی می خواستند از این موضوع یک بت بسازند لذا امام گفت در سطح عموم مطرح شود از طرفی اگر شما می خواهید من تمام افراد وزارت اطلاعات را برای شما معرفی کنم من معذورم.

همان خبرنگار در مورد علی وفقی مسئول ستاد دانشجویی که از افراد تندرو دفتر تحکیم است پرسید و موسوی با بیان اینکه من نه این آدم را می شناسم و نه می بینم اظهار داشت: درست نبود در شرایطی که ایشان در جلسه نیست شما اسم این آقا را بیاورید.

وی گفت: ستاد ما پولهای آنچنانی ندارد که سیب زمینی به مردم بدهد یا پول کف دست آنها بیندازد، ستاد ما یک ستاد خط امامی است که بر اساس اصول شکل گرفته و اگر خلافی صورت گیرد از آن جلوگیری می کنیم.

موسوی در جواب سوال دیگری در خصوص اینکه آیا تمایل دارید دوباره نخست وزیری جز قانون اساسی ایران باشد اظهار داشت: من در زمان بازبینی قانون اساسی هم مخالف حذف این سمت بودم و می خواستم که اختیارات نخست وزیری بیشتر و رییس جمهور یک مقام تشریفاتی باشد.

در پایان این مراسم قرار بود روزنامه ایران سوال خود را مطرح کند که مجری برنامه ابتدا آن را اعلام کرد اما پس از چند ثانیه از میرحسین موسوی تشکر کرده و برنامه را پایان داد.

این مراسم دارای حواشی نیز بود در ابتدای این برنامه میرحسین موسوی به همراه سید محمود دعایی وارد سالن شدند.

به دلیل سخنرانی سرد میرحسین موسوی و طولانی شدن سخنرانی برخی از خبرنگاران بر روی صندلی ها خوابیده بودند.

گرچه قرار بود که هر خبرنگار تنها یک سوال را مطرح کند تا نوبت به دیگران هم برسد اما اینگونه نشد و هر خبرنگاری به ویژه خبرنگارانی که سوالات باب طبع را مطرح می کردند اجازه دو تا چهار سوال را یافتند و حق بسیاری از اصحاب رسانه از بین رفت.

خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی که روی سن آمد، میرحسین موسوی گفت: «پایه گذار این روزنامه من هستم و این عزیزان را دوست دارم » که البته خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی نیز از علاقه دست اندرکاران این روزنامه به میرحسین موسوی خبر داد.

میرحسین موسوی در جریان سخنرانی خود دائما سید محمد خاتمی را «دکتر» خطاب می کرد و وقتی یکی از خبرنگاران موسوی را با عنوان دکتر خطاب کرد وی گفت: من مهندس هستم دکتر کمی خطرناک است.

خبرنگار روزنامه آرمان (مردوخی) به روی سن رفته و گفت «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا» که موسوی گفت در یک فرصت مناسب جواب شعر شما را خواهم داد. موسوی از حضار خواست تا خبرنگار روزنامه آرمان را تشویق کنند.

همچنین بسیاری از خبرنگاران از نحوه برگزاری این برنامه گلایه مند بودند چرا که عکاسان جای مشخصی نداشتند و دائما از مقابل خبرنگاران رفت و آمد می کردند.

در انتهای برنامه زمانی که مجری برنامه از خبرنگار روزنامه ایران خواست تا سوال خود را مطرح کند، میرحسین موسوی ختم جلسه را اعلام کرد و به سرعت محل جلسه را ترک کرد اما خبرنگار شبکه ایران موفق شد تا با گذر از حلقه محافظین وی خود را به او برساند. میرحسین موسوی زمانی که در حال ترک کردن سالن بود در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ایران که پرسید آیا از نظر شما سازمان مجاهدین انقلاب دارای مشروعیت است یا نه ابتدا گفت که "معلوم است که منافقین و سازمان خلقیها مشروعیت ندارند"، اما با تکرار سوال خبرنگار ما پاسخ خود را این گونه بیان کرد: "این سوال را با آری یا خیر نمی توانم پاسخ دهم ."

اتومبیلی که میرحسین موسوی با آن سالن را ترک کرد پراید سفید رنگ بود و پایان برنامه طوری ترتیب داده شده بود که همه عکاسان بتوانند از لحظه خروج میرحسین موسوی و اتومبیل وی عکس بگیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد